fritzbox 3370 image

Wszystko o oficjalnym oprogramowaniu i systemie FRITZ!OS. Aplikacje mobilne FRITZ!App. Aktualizacja oprogramowania. Specyfikacje techniczne. Architektura i platforma sprzętowa.
ODPOWIEDZ
bobi14
FRITZ!Świeżak
Posty: 3
Rejestracja: 03 gru 2014, 09:03

fritzbox 3370 image

Post autor: bobi14 »

kupiłem fritzboxa 3370 i próbuje zmienić mu image na annex a i w żaden sposób nie mogę go zmienić miałem już fritza i nie było problemu a z tym problemy image mam ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.wla ... tsch_a-ch/ próbowałem ruKernelTool ale też lipa ,jedyne co wchodzi to fritz.box_wlan_3370_103.06.20.recover-image czy znajdzie się na to rada
bobi14
FRITZ!Świeżak
Posty: 3
Rejestracja: 03 gru 2014, 09:03

Re: fritzbox 3370 image

Post autor: bobi14 »

A może wie ktoś czy jest jakiś serwis w polsce
sawawawa
FRITZ!Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 19 lut 2015, 18:18

Re: fritzbox 3370 image

Post autor: sawawawa »

Proszę skorzystać z serwisu i zarejestrować nową sprawę
http://pomoc.fritzbox.pl/
Jeżeli pomogłem kliknij plus
Pozdrawiam
bobi14
FRITZ!Świeżak
Posty: 3
Rejestracja: 03 gru 2014, 09:03

Re: fritzbox 3370 image

Post autor: bobi14 »

Udało się wgrać Odpalić FTP i wpisać quote SETENV firmware_version avme jak wyskoczy sukces wpisać bye i enter i nie wyłączając fritza wgrywać mu ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.wla ... tsch_a-ch/ umie poszło i mam polskie menu
Dancia11
FRITZ!Świeżak
Posty: 7
Rejestracja: 07 lis 2014, 09:53

Re: fritzbox 3370 image

Post autor: Dancia11 »

Ja robię tak:
- uruchamiam recovery angielskie (international) na routerze z firmware niemieckim,
procedura się zatrzymuje z komunikatem o niekompatybilności wersji
- uruchamiam konsolę cmd

(Podpowiedź lub Start / Uruchom / cmd)

1.start
2.uruchom
- ENTER
3.cmd

- ENTER

wpisac

ftp 192.168.178.1

naciśnij klawisz Enter

- loguję się na adam2 ( bez wyłączania routera!)
Użytkownik: / hasło są adam2 / adam2.

- adam2

hasło:

- adam2

komenda:
quote SETENV firmware_version avme
( dla upewnienia się, że router wykonał polecenie komenda quote GETENV firmware_version - powinno być avme)

komenda:
quote BYE
cmd.jpg

- ponownie uruchamiam recovery international i ono się pięknie wgrywa.

polski.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RTuphox
FRITZ!Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 24 sie 2021, 14:24

-

Post autor: RTuphox »

Witam.

W końcu pojawił się nowy OS do FritzBox 7390 - FRITZOS 6.01 w wersji m.in. anglojęzycznej.

Najprostsza aktualizacja - przez przeglądarkę, panel sterowania.

Pierwsze co zauważyłem, to poprawiono współpracę ze słuchawkami DECT. Na wcześniejszym sofcie moja słuchawka Siemens C38 zalogowana do Fritza, po włożeniu do bazy C380 samoczynnie się do niej przelogowywała. Obecnie takiego problemu już nie ma.

Proszę o zamieszczanie spostrzeżeń odnośnie tego softu w tym poście.
ODPOWIEDZ