Słaby zasięg WiFi Fritz 3270

zasięg, wydajność, bezpieczeństwo Wi-Fi, 802.11 n, 802.11 ac, Dualband, pasmo 2,4 GHz i 5 GHz, WPA/WPA2, WDS
ODPOWIEDZ
lucek
FRITZ!Świeżak
Posty: 1
Rejestracja: 19 cze 2014, 21:41

Słaby zasięg WiFi Fritz 3270

Post autor: lucek »

Cześć.
Podłączyłem 3270 do swojej linii. Konfiguracja banalnie prosta. Dostęp do neta przez wifi istnieje. Router znajduje się na piętrze mojego domu zaś bardzo często z neta korzystam w salonie na parterze. Zasięg spada do polowy.
Co może być przyczyna takiej słabej jakości WiFi? Wcześniej używałem jakiegoś biedaka, który dostałem z Orange ( Sagemcom ). Zasięg sieci był lepszy, dużo lepszy.
Co mam zrobić?
Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Wojciech77
FRITZ!Świeżak
Posty: 2
Rejestracja: 25 lut 2014, 15:32
Lokalizacja: Jelenia Góra
Kontakt:

Re: Słaby zasięg WiFi Fritz 3270

Post autor: Wojciech77 »

mam ten sam problem i nie wiem czy to wina routera czy może struktury domu, bo każdy router ma u mnie problem. Grube mury - duży poniemiecki dom i sprzęty nie dają rady. Zasięg mam do 3 pokoi na tym samym poziomie, piętro niżej już w ogóle. Co ciekawe mam lepszy zasięg na ogrodzie niz piętro niżej w kuchni ;p
http://splac-dlugi.pl/ - mój blog zapraszam
mamuu45
FRITZ!Świeżak
Posty: 1
Rejestracja: 21 mar 2015, 08:24

Re: Słaby zasięg WiFi Fritz 3270

Post autor: mamuu45 »

Co może być przyczyna takiej słabej jakości WiFi? Wcześniej używałem jakiegoś biedaka, który dostałem z Orange ( Sagemcom ). Zasięg sieci był lepszy, dużo lepszy.
Gul
Awatar użytkownika
Say
Administracja
Posty: 40
Rejestracja: 21 sie 2013, 15:05

Re: Słaby zasięg WiFi Fritz 3270

Post autor: Say »

Witajcie,

Wrzućcie zrzuty z ustawieniami sieci bezprzewodowej z FRITZ!Box - 3 pierwsze pozycje (włączony tryb zaawansowanego widoku).
Jeśli każdy router daje zbyt słaby zasięg polecam wzmacniacz FRITZ!Repeater lub jeszcze lepsze rozwiązanie FRITZ!Powerline 540E Set.
Jest wiele dobrych sposobów na zwiększenie zasięgu sieci, napewno nie stosujcie "dużych anten" i innego typu podobnych wynalazków.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To surf and protect.

Jeśli pomogłem kliknij [+]

FRITZ! infolinia: 801 09 09 08 / 22 100 22 44
RTuphox
FRITZ!Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 24 sie 2021, 14:24

-

Post autor: RTuphox »

a routerze jest włączone DHCP i odpowiednio duża pula adresów IP.
Hasło do WiFi wpisuję na 100 poprawne, nawet dla testu zmieniałem na łatwiejsze.
Laptop, PS3, tablety i inne telefony łączą się bez problemu.
Nie mam włączonego filtrowania adresów MAC - nawet nie mogę znaleźć takiej opcji w ustawieniach....
ODPOWIEDZ