[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4786: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4787: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4788: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4789: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
Modemy zewnętrzne LTE : Urządzenia USB - Strona 2

Modemy zewnętrzne LTE

Modemy USB UMTS/HSPA/LTE. Pamięci zewnętrzne. Drukarki USB i serwer wydruku. Funckja Remote Connection.

Re: Modemy zewnętrzne LTE

Postautor: sawawawa » 08 mar 2015, 13:13

Własnie eksperymentowałem z nowymi modemami lte podłączonymi do fritza i był ten sam problem
Rozwiązaniem problemu było uruchomienie modemu i ustawienie w nim na "sztywno" sieci komórkowej oraz wybór LTE lub 3G (w zależności co do nas dociera)
Do tego celu wykorzystałem oprogramowanie dostarczone z modemem , laptopa i Fritz hula z nowym modemem który robił takie "kwiatki" jak wyżej
W pierwszej kolejności modem ma działać na laptopie z kartą sim a potem go do fritza a reszta dzieje sie automatycznie
pozdr

Autor postu otrzymał pochwałę
Jeżeli pomogłem kliknij plus
Pozdrawiam
sawawawa
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 37
Rejestracja: 19 lut 2015, 18:18
Pochwały: 4

Re: Modemy zewnętrzne LTE

Postautor: StaryFryc » 14 mar 2015, 13:09

Dzięki Sawawawa za podjęcie tematu.
Polsatowski modem Huawei E3372 podpięty do Fritza 7490 wreszcie ożył po ustawieniu w urządzeniu na sztywno LTE oraz trybu połączenia na automatyczny. W Fritzu musiałem zahaczyć Tethering przez USB, wcześniej próbowałem ustawiać tylko "Połączenie przez sieć komórkową aktywne", co kończyło się jak w poprzednich postach.

Niestety pojawił się nowy problem. Mianowicie straciłem logownie do telefonii VOiP porzez iFon. Mam od początku użytkowania 7490 ustawione dwa konta, które bez problemu działały na połączeniu DSL oraz na internecie z zewnętrznego routera D-link podpiętego do Fritza (ten sam modem USB E3372, obecnie wpięty bezpośrednio do Fritza). Czy możliwe, że Fritz z internetem z modemu LTE coś blokuje w SIP? Komunikat jest następujący: "Rejestracja numeru telefonii internetowej zakończona niepowodzeniem. Przyczyna: lokalizacja zdalna nie odpowiada. Przekroczono limit czasu.";
StaryFryc
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 3
Rejestracja: 31 gru 2014, 10:31

Re: Modemy zewnętrzne LTE

Postautor: sawawawa » 15 mar 2015, 19:24

Modelu 7490 nie znam a jeżeli chodzi o voip to już zupełnie jestem noga. :D
Jak dla mnie to frytki trochę dziwnie sie zachowują jeżeli chodzi o podłączenie modemu LTE
Teraz jak go podłączyłeś w trybie usb to pewnie żeby odpalić internet lte to musisz robić to przez Lan (komputer<---> fritzbox) a to jest raczej uciążliwe i dlatego masz problem z wyborem dostępu przez DSL.
Jeżeli tak jest jak piszę to sprawdź sposób z resetowaniem frytki z podłączonym modemem lte do ustawień fabrycznych (wcześniej wykonaj kopie zapasową)
Frytka powinna rozpoznać modem jako dostawce internetu i połączyć sie automatycznie z LTE a modem bedzie działał jak automat (wyłaczysz z prądu stracisz LTE, podłączysz do prądu to automatycznie uruchomi LTE)
A jak już z tym się uporasz to dalej już z górki
Daj znać jak poszło bo jestem ciekaw
sawawawa
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 37
Rejestracja: 19 lut 2015, 18:18
Pochwały: 4

Re: Modemy zewnętrzne LTE

Postautor: 7940_7320 » 08 kwie 2015, 17:34

Jesli masz umowe abonamentowa na internet LTE to raczej powinno chodzic, jesli masz internet LTE z prepaydu to nie bedzie chodzic bez trikow bo operatorzy GSM blokuja rejestracje na kontach VOIP.
7940_7320
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 2
Rejestracja: 08 kwie 2015, 17:10

Re: Modemy zewnętrzne LTE

Postautor: bogio1 » 07 lip 2015, 08:38

Witam,
sprawa wygląda następująco:
- modem powinien być włożony do gniazda dla niego dedykowanego - to z boku, a nie z tyłu;
- połączenie ustanowione jako modem poprzez wybranie Inny operator i wpisanie parametrów połączenia;
- jeśli zainstalujesz modem jako USB Tethered to Fritz traktuje go jako zewnętrzny router, co skutkuje brakiem VoIP i zewnętrznego IP;
- firmware 6.20 powinien bez problemu identyfikować modem i ustanowić połączenie;
- najlepiej ustawić na sztywno tryb LTE w modemie komendami AT - to właśnie aktualnie rozgryzam, jakie to komendy - komenda do zmiany trybu na tylko LTE: AT^SYSCFGEX="03",3fffffff,2,4,7fffffffffffffff,, (na podstawie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 7#13971037)
- u mnie na 7330 działa bez problemu, tylko muszę ustawić tryb LTE na stałe.

pozdrawiam,
bogio1
bogio1
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 1
Rejestracja: 07 lip 2015, 08:24

Re: Modemy zewnętrzne LTE

Postautor: uk4sz » 25 paź 2015, 17:19

Odnośnie problemów z modemem LTE (Huawei E398 z plusa) i Fritz!Boxami: 3490 oraz 7320 polegających na zestawianiu połączenia na chwilę i rozłączaniu go i tak w kółko.
W moim przypadku pomogło ustawienie komendami AT następujących parametrów pracy modemu:
AT^SETPORT="A1;1,2"
po aktualizacji firmware na tym modemie fabrycznie było w tym miejscu ustawione AT^SETPORT="A1;1,2,3,7,A1,A2" i ta konfiguracja nie działała z fritzami.

Może to komuś pomoże.

Pozdrawiam
ukasz
uk4sz
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 1
Rejestracja: 25 paź 2015, 17:02

Poprzednia


  • Reklama

Wróć do Urządzenia USB

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron