[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4786: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4787: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4788: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4789: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
LTE Play z E3372 na fritzbox 7390 : Urządzenia USB

LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Modemy USB UMTS/HSPA/LTE. Pamięci zewnętrzne. Drukarki USB i serwer wydruku. Funckja Remote Connection.

LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: sgs2016 » 26 lut 2016, 11:15

Witam,

Mam problem z podłączeniem internetu z play z modemu Huawei E3372 na Fritz!box 7390.
W konfiguracji urządzenia mam to:

Obrazek

Diagnostyka podaje:

Obrazek

Jeżeli wchodzę na "Check APN Data"" to mam to co jest na pierwszym obrazku

Dodatkowo na zakładce USB jest taki komunikat:

Obrazek

Czy coś nie poprawnie robię?
sgs2016
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 4
Rejestracja: 26 lut 2016, 10:58

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: Taczi » 26 lut 2016, 12:01

sgs2016, posiadasz modem E3372s - 153? Jeśli tak to jest problem z jego działaniem. Sprawdziłem na swoim 7390 z FRITZ!OS 6.20 i także brak połączenia. Natomiast modem E3372h - 153 działa bez problemu w trybie USB Tethering.
Taczi
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 35
Rejestracja: 23 sty 2016, 12:39

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: sgs2016 » 26 lut 2016, 13:20

A jak można sprawdzić wersję modemu?
Szukałem w plikach na usb i w windowsie, ale nie udało mi się dokładnie określić modelu.
sgs2016
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 4
Rejestracja: 26 lut 2016, 10:58

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: Taczi » 29 lut 2016, 10:03

sgs2016 dokładną wersję modemu sprawdzisz pod klapką na naklejce lub za pomocą oprogramowania Mobile Partner lub alternatywnie Top_NetInfo

Mobile Partner:
http://huawei-mobile-partner.software.informer.com/download/
Taczi
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 35
Rejestracja: 23 sty 2016, 12:39

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: sawawawa » 29 lut 2016, 19:09

Play:
APN: internet
Numer dostępowy: *99# lub*99***1#
Nazwa użytkownika: brak (pozostawić puste) lub ppp
Hasło: brak (pozostawić puste) lub ppp
Jezeli to nie pomoże wybrac operatora O2 z listy
Jeżeli pomogłem kliknij plus
Pozdrawiam
sawawawa
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 37
Rejestracja: 19 lut 2015, 18:18
Pochwały: 4

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: Taczi » 01 mar 2016, 10:18

sawawawa, może tu warto dopełnić Twoją wypowiedź o "Konfiguracja modemów USB 3G/LTE z routerami AVM FRITZ!Box", który można znaleźć tutaj:

http://www.pomoc.fritzbox.pl/knowledgeb ... article=11

Być może to pomoże koledze sgs2016
Taczi
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 35
Rejestracja: 23 sty 2016, 12:39

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: sgs2016 » 01 mar 2016, 21:31

Model mam E3372h - 153.
W moim fritzbox"sie opcji USB Tethering nie ma albo są dobrze ukryte (OS 6.30).
Propozycje sawawawa niestety nie pomagają - komunikaty są takie same.
sgs2016
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 4
Rejestracja: 26 lut 2016, 10:58

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: Taczi » 03 mar 2016, 11:07

sgs2016, sprawdź na FRITZ!OS 6.20 czy występuje ten sam problem. Pobrać możesz stąd:

ftp://service.avm.de/Downgrade/FRITZ!Box_7390/english/FRITZ.Box_Fon_WLAN_7390.en-de-es-it-fr.84.06.20.image
Taczi
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 35
Rejestracja: 23 sty 2016, 12:39

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: sawawawa » 03 mar 2016, 14:07

Taczi pisze:sgs2016, sprawdź na FRITZ!OS 6.20 czy występuje ten sam problem. Pobrać możesz stąd:

ftp://service.avm.de/Downgrade/FRITZ!Box_7390/english/FRITZ.Box_Fon_WLAN_7390.en-de-es-it-fr.84.06.20.image

O tym to do znudzenia pisze, nawet na Pw by nie aktualizować frytki lub powrócić do 6.20
Kazdy myśli że nowszy soft to lepszy... może i tak ale nie w przypadku frytki
Jeżeli pomogłem kliknij plus
Pozdrawiam
sawawawa
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 37
Rejestracja: 19 lut 2015, 18:18
Pochwały: 4

Re: LTE Play z E3372 na fritzbox 7390

Postautor: Taczi » 03 mar 2016, 16:14

sawawawa, dokładnie. Coś tu najwyraźniej nie poszło programistom. Miejmy nadzieję, że w najnowszej wersji (6.50) nie będzie już takich problemów z modemami USB.
Taczi
FRITZ!Użytkownik
 
Posty: 35
Rejestracja: 23 sty 2016, 12:39

Następna


  • Reklama

Wróć do Urządzenia USB

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron