[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/includes/session.php on line 2211: Array to string conversion
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4786: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4787: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4788: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4789: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3883)
Jak ustawić kodek w 7390 : Telefonia i centralka

Jak ustawić kodek w 7390

Baza DECT, Faks, Aut. sekretarki, VoIP, SIP, ISDN, POTS, linia analogwa, operatorzy telefonii,

Jak ustawić kodek w 7390

Postautor: bogda66 » 08 gru 2014, 00:53

Witam, operator VoIP preferuje kodek G729 którego w normalnej konfiguracji nie ma. Pytanie jak go można ustawić i czy będzie działać.
Wiem że można to zrobić przez telnet komendą nvi ale nie mogę tego wypróbować bo zgłasza mi że "q" nie jest zaimplementowany.

Czy jest możliwość podglądu jaki kodek jest stosowany podczas aktualnie prowadzonej rozmowy?
bogda66
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 5
Rejestracja: 09 lis 2014, 11:38

Re: Jak ustawić kodek w 7390

Postautor: bogda66 » 18 gru 2014, 00:16

No to już prawie wszystko wiem, kodek ustawia się w voip.cfg pod zmienną "audiocodecs".
Należy do tego ustawić zmienną "use_audiocodecs = yes;".
Tylko jedna rzecz mnie dziwi, dlaczego wcześniej operator preferował G729 a teraz mówił żeby ustawić kodek PCMU??

W edytorze nvi nie działało mi "q" ponieważ przed wydaniem komendy należy wpisać dwukropek ":", teraz udało się wszystko pozmieniać.
bogda66
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 5
Rejestracja: 09 lis 2014, 11:38

Re: Jak ustawić kodek w 7390

Postautor: saboor » 15 kwie 2015, 07:45

Najprosciej ustawic sobie tzw. "dial rules", ktore podmieniaja prefix.
saboor
FRITZ!Świeżak
 
Posty: 1
Rejestracja: 15 kwie 2015, 07:37



  • Reklama

Wróć do Telefonia i centralka

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron